ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλέων Γρηγοριάδης: Ακραίοι χαρακτηρισμοί για κυβέρνηση και αστυνομικούς από το βήμα της Βουλής

Κλέων Γρηγοριάδης: Ακραίοι χαρακτηρισμοί για κυβέρνηση και αστυνομικούς από το βήμα της Βουλής
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κλέων Γρηγοριάδης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τους άνδρες της ομάδας «Δράση» και τη στάση της κυβέρνησης, την οποία αποκάλεσε -ούτε λίγο ούτε πολύ- «νέα Χρυσή Αυγή, με ένα λιγότερο επιβαρυμένο όνομα».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 χαρακτήρισε τον καταδικασμένο «Λουκά» της «17 Νοέμβρη», «πρώην τρομοκράτη», και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση της απεργίας πείνας.

«Όλα όσα παρακολουθήσαμε την τελευταία εβδομάδα, για να μην σας πω τις τελευταίες δύο βδομάδες, δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της απόφασης του Πρωθυπουργού μας να εργαλειοποιήσει με απαράδεκτο τρόπο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που θυμίζω ότι είναι η απεργία πείνας και δίψας ενός βαρυποινίτη πλέον εδώ και δεκαεξίμισι χρόνια και όχι τρομοκράτη, πρώην τρομοκράτη».

«Θα μου πείτε αμετανόητου. Βεβαίως αμετανόητου, αλλά από τη στιγμή που είναι χωμένος στη φυλακή δεκαεξίμισι χρόνια και μάλιστα σας θυμίζω σε τρεις μήνες κατοχυρώνει το δικαίωμα με βάση το δικό μας νομικό πολιτισμό να διεκδικήσει την έξοδό του από αυτήν τη φυλακή σημαίνει ότι αυτός ο τρομοκράτης δεν είναι τρομοκράτης, είναι βαρυποινίτης φυλακισμένος και σε λίγο θα μπορεί να ζητήσει και χάρη με βάση το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας», είπε και στράφηκε στους άνδρες της ομάδας «Δράση».

«Στην πραγματικότητα οι άνδρες που αποτελούν την ομάδα ΔΡΑΣΗ στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι παρά ένα ασκέρι -και συγγνώμη για την έκφραση- παρακρατικών φασιστοειδών εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και χούλιγκαν, γι’ αυτό άλλωστε και διαπληκτίζονται με άλλους χούλιγκαν. Και μόνο η γλώσσα και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν σε αυτά τα βίντεο, είναι μόνο βρισιές βωμολοχίες, καμία απολύτως άλλη λέξη ελληνική, είναι ενδεικτική για το ποιόν τους», ανέφερε, προκαλώντας αργότερα την έντονη αντίδραση του Γιάννη Βρούτση, πυροδοτώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Γ. Βρούτσης: «Είμαι υποχρεωμένος να μην αφήσω στο βήμα αυτό τα σταγονίδια του μίσους που ακούστηκαν από τον ΚΕ του ΜέΡΑ25 απέναντι στους εργαζόμενους της αστυνομίας που δίνουν τη ζωή τους χρόνια τώρα για να διασφαλίσουν την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών… Τα λόγια περιττεύουν, τι να απαντήσεις σε τέτοια απαράδεκτη και χυδαία τοποθέτηση;», διερωτήθηκε.

Κλ. Γρηγοριάδης: «Είναι μεγάλη μου τιμή να με αποκαλεί χυδαίο άνθρωπο, οποιοσδήποτε υπουργός θήτευσε σε μνημόνια. Μίλησε για το νέο παιδί αστυνομικό και είπα ότι θα στήσω το στήθος μου και θα θυσιαστώ για αυτόν».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 σε άλλο σημείο της ομιλίας του αφού έκανε λόγο για βάρβαρη και ακραία εκτροπή εκ μέρους της κυβέρνησης, είπε:

«Όπως σας το ξαναείπα πριν από λίγους μήνες, από αυτό εδώ το Βήμα πάλι, θα έρθει ένα γκρίζο πρωινό που έκπληκτοι -όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο έκπληκτοι θα είστε- απλώς θα συλληφθείτε και εσείς μαζί μας».

Στρεφόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, είπε:

«Αν εσείς δεν επιδείξετε τώρα αμέσως τον πατριωτισμό που επιβάλλεται για την τήρηση αυτού του έρμου του Συντάγματος, πολύ φοβάμαι πως πολύ σύντομα θα έχετε καταφέρει να κυβερνάει τη χώρα μας παράνομα μία νέα Χρυσή Αυγή με ένα λιγότερο επιβαρυμένο όνομα. Σκεφτείτε το και αποφασίστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ