ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έρχεται ομάδα κρούσης για να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων

Χατζηδάκης: Έρχεται ομάδα κρούσης για να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στη δέσμευση ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις προχώρησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, καλώντας παράλληλα τους δικαιούχους να κάνουν την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή της σύνταξης μέχρι την 31η Μαρτίου, ώστε να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως μέχρι εχθές είχαν κατατεθεί 16.000 αιτήσεις.

Εξήγησε δε, ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155.000, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα «Άτλας» για την ψηφιακή απονομή της σύνταξης έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25.500 συντάξεις.

Προανήγγειλε παράλληλα τη δημιουργία ομάδας κρούσης, εξοπλισμένης με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι σύντομα θα πάνε στη Βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα.

Ο κ Χατζηδάκης προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Είπε δε, πως η υποβολή των συντάξεων θα γίνεται σύντομο μόνο ηλεκτρονικά.

Ο κ Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι είχε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας και ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να μη χρειάζεται οι άνθρωποι να περνάνε ξανά από τις επιτροπές, αν οι γιατροί πιστοποιούν ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ