ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο Twitter: Σημαντική η συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας στο Twitter: Σημαντική η συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής
O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του Σαβιέ Μπετέλ

Με αναρτήσεις στον αγγλόφωνο λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την δική του αποτίμηση για το αποτέλεσμα της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Μαξίμου για τον καλύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό. 

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η κυβερνητική εκπροσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, καθώς επίσης και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αποχώρησαν προ ολίγου υπουργοί που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για μια σημαντική συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής: μια κοινή ευρωπαϊκή λύση, σε συνεργασία με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως η συμφωνία βάζει τέλος στις μονομερείς ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια «αποθήκη ψυχών».

Όπως πάντα η στενή συνεργασία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη διασφάλισε ένα ισορροπημένο ανακοινωθέν σε βασικά σημεία κοινών συμφερόντων.

Θα δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό μετεγκατάστασης για την αντικατάσταση της επικίνδυνης διαδρομής μέσω του Αιγαίου με μια νόμιμη οδό από την Τουρκία στην Ε.Ε. – 72 χιλιάδες θα μετεγκατασταθούν αρχικά.

Οι ελληνικές αρχές θα έχουν ισχυρή υποστήριξη στην εφαρμογή του διμερούς πρωτοκόλλου επανεισδοχής με την Τουρκία, επιστρέφοντας τους ανθρώπους που δεν έχουν την ανάγκη διεθνούς προστασίας από την Ελλάδα

Οι αιτήσεις ασύλου θα εξετάζονται κατά περίπτωση στην βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου

Η άμεση προτεραιότητα μας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ειδομένη, η οποία είναι αποτέλεσμα των μονομερών ενεργειών

Ευχαριστώ τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον στρατό, την αστυνομία, το λιμενικό και τους εθελοντές για την σκληρή δουλειά τους όλο αυτό το δύσκολο διάστημα

Ευχαριστώ ακόμη τους πολίτες των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας που έδωσαν την καρδιά και την ψυχή τους για να απαλύνουν τη δυστυχία των προσφύγων

Παροτρύνουμε τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς και να πάνε σε οργανωμένα κέντρα

Ο προσεκτικός σχεδιασμός και η σκληρή δουλειά θα έχουν επιφέρουν αποτελέσματα στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης

Το σφάλμα του Τσίπρα στο Twitter με τους μετανάστες

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, οι διαχειριστές του επίσημου λογαριασμού του πρωθυπουργού στο twitter υπέπεσαν σε σφάλμα όπου αναφέρονταν οι μετανάστες ως "παράνομοι". Το λάθος διορθώθηκε μετά από περίπου μία ώρα με σχετική αναφορά "Διόρθωση: εκ παραδρομής γράφτηκε "παράνομοι" μετανάστες. Η ακριβής έκφραση του πρωθυπουργού ήταν "παράτυποι" μετανάστες. [η διαχείριση]".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ