ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης και ο Μητσοτάκης απλώς συζητάει

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης και ο Μητσοτάκης απλώς συζητάει
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη για τον κορωνοϊό υπό τον πρωθυπουργό, η Κουμουνδούρου ανέφερε:

«Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης, δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, εκατοντάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι, αρκετοί από αυτούς εκτός ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης αντί να εφαρμόσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, όπως συνεχώς του ζητάμε, απλά συζητά με τους επιτελείς του πώς θα "συνεργαστεί περαιτέρω" με τους ιδιώτες.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι:

«Δυστυχώς, στο σχεδιασμό τους αντί επίταξης προβλέπουν μόνο "δωράκια " στους κλινικάρχες, όπως τα διπλά νοσηλεία για τις ελάχιστες κλίνες που διαθέτουν και αποσπασμένους γιατρούς από τα Δημόσια νοσοκομεία. Ανίκανοι να προστατέψουν τους πολίτες και ικανοί μόνο για να προστατέψουν τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων τους. Οι χειρισμοί τους έχουν πάψει να είναι μόνο επικίνδυνοι. Είναι εγκληματικοί.»

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ