Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης
Με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά συνομίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τον συνεχάρη για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Η συζήτηση -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- διεξήχθη σε θερμό κλίμα «που επιβεβαιώνει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών».
Ο κ. Μητσοτάκης τέλος, αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Ντμπεϊμπά να επισκεφθεί προσεχώς την Λιβύη.
Σημειώνεται ότι την Δευτέρα τα μέλη της νέας προσωρινής κυβέρνησης ενότητας της Λιβύης ορκίστηκαν ενώπιον του κοινοβουλίου, στην ανατολική πόλη Τομπρούκ.
Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ντμπεϊμπά στοχεύει να κυβερνήσει τη Λιβύη έως τις αναμενόμενες εδώ και καιρό εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης που προέκυψε ως αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ των δυνάμεων που εμπλέκονται στον λιβυκό εμφύλιο, έχει ταχθεί υπέρ του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου το οποίο είχε υπογράψει η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Άγκυρα, ενώ στις αρχές Μαρτίου ο Ντμπεϊμπά είχε συναντηθεί με τον Ερντογάν.
«Ανακαίνιση Κατοικίας» - «Σπίτι μου ΙΙ»: Πότε «κλείνουν» τα προγράμματα
05:00
Ποια η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος διοίκησης στις Ένοπλες Δυνάμεις - Οι δικαιούχοι
04:00
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πού κυμαίνονται οι τιμές του πράσινου τιμολογίου της ΔΕΗ για τον Αύγουστο
03:00
Θερινές εκπτώσεις: Έως πότε διαρκούν - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
02:00