ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη για τη βάφτιση

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη για τη βάφτιση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη για τη βάφτιση που έκανε το περασμένο Σάββατο, παρά τη σχετική απαγόρευση λόγω lockdown.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι τα ζητήματα ύφους και ήθους της εξουσία ιεραρχούνται πολύ ψηλά από τους πολίτες. Οι παραβιάσεις δε (ή ό,τι θεωρηθεί παραβίαση) των κανόνων του lockdown) από αξιωματούχους, προκαλεί μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στη Βουλή για τη σύμβαση της Ελληνικός Χρυσός. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Τι μήνυμα στέλνετε στους πολίτες όταν στον ίδιο τον οργανισμό που είναι αρμόδιος για την διαχείριση της πανδημίας, τον ΕΟΔΥ στήνετε γλέντια και χαρές ενώ για μέρες ολόκληρες απειλείτε το σύμπαν μην τυχόν και μαζευτούν μια, δυο οικογένειες σε κάποιο σπίτι;»

Υπογράμμισε δε:

«Τι μήνυμα στέλνετε όταν ο νονός Υπουργός κ. Γεωργιάδης περηφανεύεται ότι για λογαριασμό του εκδίδονται κατ’ εξαίρεση άδειες για κοινωνικές εκδηλώσεις; Και σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε όταν παρουσιάζετε έγγραφα που δεν έχουν καμία εγκυρότητα και καμία νομική ισχύ για να δικαιολογήσετε το νέο ατόπημα σας;»

Η άδεια

Την ειδική άδεια από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την τέλεση της βάφτισης που παρουσίασε ο κ,. Γεωργιάδης, ο κ. Τσίπρας την χαρακτήρισε παλιόχαρτο που συντάχθηκε στο πόδι κι έχει ακόμα και ορθογραφικά λάθη. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κυβέρνηση να απαντήσει αν το έγγραφο είναι αυθεντικό. Τόνισε δε ότι αν το έγγραφο είναι πλαστό, ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί από υπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι υπάρχει ζήτημα από το γεγονός ότι ο κουμπάρος του κ. Γεωργιαδη είναι ο Γιώργος Καταπόδης, πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Η συγκεκριμένη Αρχή εποπτεύει υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Κατά τον κ. Τσίπρα, το γεγονός συνιστά κώλυμα με βάση τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Απαντώντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι υπήρχε σοβαρός λόγος να γίνει η βάφτιση. Η γνησιότητα της βεβαίωσης πιστοποιείται από την ημερομηνία του e mail. Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμα ότι έχουν εκδοθεί άλλες 10 τέτοιες βεβαιώσεις. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο Καταπόδης είχε προταθεί για τη θέση στην Αρχή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα 4 ερωτήματα

Το πρωί σε συνέντευξή του στο Open o Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον Νίκο Χαρδαλιά να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα. Συγκεκριμένα:

«1) Ποια είναι η νομοθετική διάταξη σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα να εκδοθεί μια τέτοια ειδική άδεια για την πραγματοποίηση του μυστηρίου της βάφτισης;

2) Πόσες τέτοιες άδειες έχουν δοθεί; Έχει δοθεί μόνο μία κατ´ εξαίρεση για τον κύριο Γεωργιάδη και το άλλο κρατικό στέλεχος της επιλογής του κυρίου Μητσοτάκη; Έχουν εκδοθεί άλλες πόσες είναι το δεύτερο ερώτημα.

3) Επειδή ο κ. Γεωργιάδης έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο, το οποίο δεν έχει ούτε αριθμό πρωτοκόλλου πάνω-δεν υπάρχει δημόσιο έγγραφο που δε μνημονεύει τον αριθμό πρωτοκόλλου στην αρχή του εγγράφου- ούτε καν μνημονεύει τις διατάξεις με βάση τις οποίες έχει αυτό το έγγραφο εκδοθεί.

4) Ζητούμε και τον αριθμό πρωτοκόλλου και την αίτηση που κατά τ` άλλα ο κύριος Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι έχουν υποβάλει οι γονείς, για να πάρουν αυτή την εξαιρετική άδεια, που εμείς δε γνωρίζουμε να προβλέπεται από κάποια διάταξη νόμου, όπως και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου είπε το ίδιο πράγμα και άρα λοιπόν να απαντήσουν σ´ αυτά τα 4 ερωτήματα .»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ