ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σφοδρή κόντρα Τσίπρα - Γεωργιάδη για τη βάπτιση

Βουλή: Σφοδρή κόντρα Τσίπρα - Γεωργιάδη για τη βάπτιση
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλώντας «βλακώδη» τα λεγόμενα έξυπνα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας την παραίτησή του για την συμμετοχή στη βάφτιση.

«Είναι δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Φτάσαμε στο σημείο να επιλέγονται ποιοι ασθενείς θα νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, φοβάμαι πως ακόμα χειρότερο από το να επιλέγονται ασθενείς είναι η εικόνα της κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι βρίσκεται η κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού. Η εικόνα που εκπέμπετε είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση αντί να πολώνει το κλίμα να ζητήσει ένα πολιτικό μορατόριουμ για τον επόμενο μήνα για την πανδημία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ακόμη λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης που προκλητικά, όπως είπε, παραβιάζει τα μέτρα που η ίδια νομοθετεί και έβαλε τόσο κατά του επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα για το κορωνοπάρτι την Τσικνοπέμπτη, όσο και κατά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της βάφτισης, ζητώντας τις παραιτήσεις τους.

Τσίπρας: «Ήρθε ο νονός»

Σε ότι αφορά στη βάφτιση, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να αποδείξει ότι δεν υπήρξε πλαστογράφηση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανακύπτει μείζον ηθικό και νομικό ζήτημα εάν αληθεύουν, όπως είπε, οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. «Μας ξαναφέρατε τις κουμπαριές για να διαχειρίζεστε τις δημόσιες συμβάσεις και το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν;», διερωτήθηκε και υποστήριξε ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης προσβάλλει και θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη.

«Θα παραδεχθείτε την αποτυχία σας; Το ότι έχετε επιβάλλει μέτρα αχρείαστα και ότι εκεί που έπρεπε να πάρετε μέτρα δεν κάνατε τίποτα, αντί για έξυπνα μέτρα πήρατε βλακώδη μέτρα και το να παραδεχθείτε την αποτυχία σας θα ήταν μια πρώτη αρχή για να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με το που είδε τον Άδωνι Γεωργιάδη να εισέρχεται στην αίθουσα της Ολομέλειας, αναφώνησε με ειρωνική διάθεση: «Ήρθε ο νονός, πάντα άξιος κύριε Γεωργιάδη».

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας ανέφερε πως η άδεια έχει δοθεί από την Πολιτική Προστασία με e-mail και φαίνεται η ημερομηνία, την 5η Μαρτίου του 2021 και επεσήμανε πως αν πράγματι είχε πλαστογραφήσει έγγραφο για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του σε ένα παράνομο μυστήριο θα έπρεπε να εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου.

«Οι γονείς παιδιού χωρίς δική μου εμπλοκή, επικαλούμενοι σοβαρούς λόγους που δεν θα αποκαλύψω, έξυπνοι είσαστε, έλαβαν την άδεια, δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας, δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βάλει στη λάσπη», είπε και απέρριψε ότι υπάρχει θέμα διακριτικής μεταχείρισης.

Κατηγόρησε δε, εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για σκόπιμη διασπορά του κορωνοϊού μέσω των διαδηλώσεων που διοργανώνει. «Παρασύρετε την Ελλάδα σε βόθρο, ντροπή σας, δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκης στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι βάφτισε το παιδί του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γιώργου Κατοπόδη, θυμίζοντας πάντως, ότι αποτέλεσε πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκε στην αρχή με τη θετική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. «Έρχεται ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατοπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, έφερε νόμο για την παραγραφή αδικημάτων με πλαίσιο ποινής 2 έτη, μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο αδελφός του, ο οποίος όμως γλίτωσε την ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συμφωνία με την "Ελληνικός Χρυσός" ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για σύμβαση σκάνδαλο που παραχωρεί γη και ύδωρ σε μια εταιρία που συμπεριφέρεται ως τσιφλικάς και η κυβέρνηση της κάνει πλάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ