ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Βαρουφάκη στην κυβέρνηση για την πανδημία και τη συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

Επίθεση Βαρουφάκη στην κυβέρνηση για την πανδημία και τη συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και τη σύμβαση με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, άσκησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Μόνον σε μπανανίες και αποικίες υπογράφονται τέτοιες συμβάσεις. Όμως η κυβέρνηση είναι συνεπής στα όσα κάνει με την πολιτική της. Ασυλία στα αρπακτικά και αυτοαξιολόγηση στους ιδιώτες, τη στιγμή που βαφτίζει την ασυδοσία μεταρρύθμιση και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που διαπράττει, κοινή λογική», είπε και πρόσθεσε πως το ΜέΡΑ 25 λέει ναι στις επενδύσεις και όχι στις αποεπενδύσεις σαν αυτή της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μέτωπο της πανδημίας, ζητώντας δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ εμβολιασμού. «Η κυβερνητική ολιγωρία κοστίζει ζωές. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο τα πειθήνια όργανα μιας Κυβέρνησης-καφενείο, εντός μια ΕΕ-παιδικής χαράς. Εδώ φτάνουμε στο σημείο να μας βγάλει η Κυβέρνηση από την καραντίνα με περισσότερους διασωληνωμένους απ' όσους μπήκαμε», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ