ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβονται πια με φωνές και ψέματα

Ηλιόπουλος: Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβονται πια με φωνές και ψέματα
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η κυβέρνηση που μετά από πέντε μήνες αποτυχημένου lockdown κατάφερε να αφήσει τα νοσοκομεία της Αττικής χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, συνεχίζει αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της να τις πετά στους πολιτικούς της αντιπάλους» απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, στην κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

«Αντί να αντιμετωπίζει τη τραγωδία της πανδημίας συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εγκληματικές, όμως, ευθύνες του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβονται πια με φωνές και με ψέματα» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ηλιόπουλος.

«Ας εξηγήσει στους πολίτες γιατί επιλέγει να μην προχωράει στην επίταξη των απαραίτητων ιδιωτικών κλινικών, στη συνταγογράφηση των τεστ και σε μέτρα προστασίας στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς», συνεχίζει o Νάσος Ηλιόπουλος και καταλήγει: «Τελικά δε πρόκειται μόνο για μια ανέμελη και ανίκανη αλλά και για μια επικίνδυνη κυβέρνηση».

Είχε προηγηθεί απάντηση της Αριστοτελίας Πελώνη στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή περί ενός πολιτικού μορατόριουμ.

«Την πιο δύσκολη ώρα, και ενώ από την αρχή της πανδημίας δεν έχει στηρίξει την κοινή προσπάθεια, το μόνο που βρίσκει τώρα να προτείνει είναι η κυβέρνηση να κατεβάσει τα μολύβια» ανέφερε σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Τι είδους μορατόριουμ προτείνει ο κ. Τσίπρας; Ζητά να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή;» δήλωσε η κ. Πελώνη.

«Παραδείγματος χάριν, να μην κατατεθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνεται ρυθμιστικά η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού και ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών; Να σταματήσει η κυβέρνηση να κυβερνά, υπό την απειλή ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε πορείες και διαδηλώσεις αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει; Ας αφήσει τα συνθήματα κι ας απαντήσει καθαρά» ανέφερε η ίδια.

Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει πως «είναι δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Φτάσαμε στο σημείο να επιλέγονται ποιοι ασθενείς θα νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, φοβάμαι πως ακόμα χειρότερο από το να επιλέγονται ασθενείς είναι η εικόνα της κυβέρνησης».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η πραγματικότητα είναι ότι βρίσκεται η κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού. Η εικόνα που εκπέμπετε είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση αντί να πολώνει το κλίμα να ζητήσει ένα πολιτικό μορατόριουμ για τον επόμενο μήνα για την πανδημία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ