ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Ραγκούση-Κεγκέρογλου στη Βουλή

Άγριος καυγάς Ραγκούση-Κεγκέρογλου στη Βουλή
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τα μαχαίρια από τα θηκάρια έβγαλαν οι πρώην σύντροφοι και πλέον πολιτικοί αντίπαλοι, Γιάννης Ραγκούσης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αφορμή στάθηκε αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην …αποστασία. «Δεν υπήρξα αποστάτης», είπε, θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε όσα του καταλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών στη Βουλή. Ο Γιάννης Ραγκούσης που διατέλεσε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και υπουργός στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τώρα κάθεται στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως δεν διέσπασε την παράταξή του.

«Ούτε διέσπασα την παράταξη μου, ούτε εκδιώχθηκα, ούτε έριξα την κυβέρνηση καθοδηγούμενος από ξένο παράγοντας, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» είπε λαμβάνοντας το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός προ 15ημερου από το βήμα της Βουλής, με αφορμή παλαιότερα επιθετικά του σχόλια στα social media κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρωθυπουργό, ο οποίος -όπως ισχυρίστηκε- έχει κάνει πολιτική καριέρα χάρη στο επώνυμό του, ενώ αναρωτήθηκε αν αυτό είναι συνώνυμο της υποκρισίας ή της αποστασίας.

«53 χρόνια μετά ο σύγχρονος αποστάτης αντέγραψε τον παραδοσιακό», σχολίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου που εξοργίστηκε από την αναφορά του Γιάννη Ραγκούση ότι δεν άλλαξε πολιτική και ιδεολογική παράταξη και πως δεν κατάντησε διορισμένος υπουργός της Δεξιάς. «Ήσουν διορισμένος δύο φορές υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αλλά και δύο φορές διορισμένος βουλευτής», απάντησε οργισμένος ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ