ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: «Πολιτικά αστείο» το θέμα Μουζάλα

Π. Σκουρλέτης: «Πολιτικά αστείο» το θέμα Μουζάλα
EUROKINISSI

Αισιόδοξος πως η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει ακόμα και μέσα στο Μάρτιο εμφανίζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξη του στην Αυγή της Κυριακής ο κ. Σκουρλέτης τονίζει πως σε «ότι αφορά την αξιολόγηση, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τη διαπραγμάτευση τις τελευταίες μέρες, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κλείσει. Προφανώς, για να γίνει αυτό θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις αποδοχής, κι από τις δυο πλευρές, όλων των επίμαχων ζητημάτων.

Επίσης ο υπουργός μίλησε και για το παράλληλο πρόγραμμα και το συνέδεσε με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Η αλήθεια είναι ότι η ένταση και η πυκνότητα των θεμάτων που σχετίζονται με την πρώτη αξιολόγηση, εκ των πραγμάτων, δημιουργούν μια δυσκολία στο να παρθούν μέτρα και ν’ ασκηθούν πολιτικές που είναι έξω από το πεδίο της συμφωνίας του Αυγούστου. Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, άρα και με την ολοκλήρωση των θεμάτων που σχετίζονται με το 70% - 80% του τελευταίου προγράμματος, που είναι εμπροσθοβαρές ως γνωστόν, απελευθερώνεται χώρος, δυνάμεις για να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα ζητήματα.»

Μιλώντας γιια το θέμα Μουζάλα και τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο κ, Σκουρλέτης χαρακτηρίζει «πολιτικά αστείο» και υπερβολικό τον θόρυβο που προκλήθηκε. «Δεν υπήρξε κανένας προβληματισμός ότι μπορεί ένα τέτοιο γεγονός να θέσει σε αμφισβήτηση τη συνοχή της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν συνέβαινε ή συμβεί κάτι τέτοιο, να είστε σίγουρος ότι θα σχετίζεται με πολύ βαθύτερα και σοβαρότερα προβλήματα από το να υπάρξει μία αναφορά εν τη ρύμη του λόγου σε μία υπόθεση που ούτως ή άλλως έχει ταλαιπωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας.

Η συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛΛ. δοκιμάστηκε όλους τους προηγούμενους μήνες. Χαρακτηρίζεται από μια εντιμότητα παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους ΑΝ.ΕΛΛ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν βλέπω να συντρέχουν αυτή τη στιγμή οι λόγοι για να πούμε ότι έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της συνεργασίας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ