ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει το Λιμενικό τουρκικούς ισχυρισμούς για κακομεταχείριση μεταναστών – Ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδει το Λιμενικό τουρκικούς ισχυρισμούς για κακομεταχείριση μεταναστών – Ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ
INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Διαψεύδει κατηγορηματικά, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοίνωση της τουρκικής Ακτοφυλακής για κακομεταχείριση μεταναστών που περισυλλέγησαν νεκροί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων μεταξύ Χίου και Τσεσμέ, κοντά στη Σμύρνη.

«Oι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι. Είναι fake news που εντάσσονται στη συνεχή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να σπιλώσει την εικόνα της χώρας με εκστρατεία παραπληροφόρησης και προώθηση ψευδών ειδήσεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού.

Το συγκεκριμένο ισχυρισμό για το περιστατικό στη νησίδα Μπογάζ αναπαράγουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ σχετική ανάρτηση στο Twitter έκανε και Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στο στενό μεταξύ Χίου και Τσεσμέ βρέθηκαν τρεις νεκροί μετανάστες/πρόσφυγες, διασώθηκαν άλλοι τρεις, ενώ αγνοείται η τύχη ενός ακόμη.

Στο θέμα αναφέρθηκα οι τομέαρχες Εξωτερικών και Ναυτηλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος και Νεκτάριος Σαντορινιός.

Οι δύο τομεάρχες έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους αθώοι άνθρωποι στο Αιγαίο, που αναζητούσαν διεθνή προστασία ή μια καλύτερη μοίρα, πρέπει πλήρως να διερευνηθούν και οι ευθύνες να αποδοθούν. Αυτό επιβάλλει η θέση της Ελλάδας υπέρ της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Εφόσον οι κατηγορίες της τουρκικής πλευράς αποτελούν fakenews, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προβεί άμεσα σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι η τακτική της μετάθεσης ευθυνών μέσω ψευδών ειδήσεων δεν γίνεται ανεκτή και να αναδείξει το ζήτημα στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς. Δεν αρκούν γενικόλογες ανακοινώσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ