ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη μήνυση κατά Βαξεβάνη

Πολιτική κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη μήνυση κατά Βαξεβάνη
Photo Collage ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε την Κυριακή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη μήνυση που ασκήθηκε εναντίον του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη.

Αφορμή στάθηκε η δριμύτατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοίνωσή του.

«Ζούμε στη χώρα που το γραφείο του κ. Μητσοτάκη δίνει με non paper τα προσωπικά στοιχεία και τα πολιτικά φρονήματα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη και δυο εβδομάδες μετά ο κ. Χρυσοχοΐδης βάζει αστυνομικούς να μηνύσουν τον δημοσιογραφο Κώστα Βαξεβάνη επειδή δημοσίευσε επώνυμες καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε καν συγγνώμη για το όργιο αστυνομικής βίας, αλλά θέλει να φιμώσει κιόλας όσους το αποκαλύπτουν», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

«Τόσος φιλελευθερισμός μαζεμένος δύσκολα αντέχεται κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες σας έχουν πάρει χαμπάρι», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε λίγο μετά το μεσημέρι το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«H ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Βαξεβάνη δεν κρύβεται πλέον. Είναι απόλυτη. Δεν ξέρουμε ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Και πόσα τους συνδέουν», υπογραμμίζεται σε σκωπτικό τόνο στο σύντομο σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ