ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στη Βουλή

Κόντρα για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στη Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την επιστράτευση γιατρών του ιδιωτικού τομέα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να επισημαίνει ότι σε αυτή την κρίσιμη μάχη όλα τα όπλα βρίσκονται σήμερα στο τραπέζι.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση για «επίταξη στο και πέντε» και συμφωνία με τις ιδιωτικές κλινικές να μην εμπλακούν στην υγειονομική κρίση, ενώ ο Ανδρέας Πουλάς από το ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε αποσπασματικά τα μέτρα, χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακό πυροτέχνημα με τα self test.

«Δίνουμε τη μητέρα των μαχών, το σύστημα υγείας είναι στα όρια του αλλά θα αντέξει», αντέτεινε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα της μάχης να μην υπάρχει συστράτευση ιδιωτικού δημόσιο τομέα και Ενόπλων Δυνάμεων.

«Δεν κάνουμε επίταξη φωνάζετε, κάνουμε επίταξη δομών και υπηρεσιών πάλι φωνάζετε, αποφασίστε ποια τακτική θα ακολουθήσετε», είπε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης και επεσήμανε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πάρει covid περιστατικά.

Πρόσθεσε πάντως, ότι το 50% μιας ημέρας στην εφημερία ενός δημόσιου νοσοκομείου είναι περιστατικά non covid.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ