ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κόντρα για την τροπολογία Αυγενάκη και τον Ζαγοράκη

Βουλή: Κόντρα για την τροπολογία Αυγενάκη και τον Ζαγοράκη
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή υπουργική τροπολογία για τα κωλύματα εγγραφής σε αθλητικά σωματεία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης την χαρακτήρισαν φωτογραφική για την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ με τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να διαψεύδει τους ισχυρισμούς τους.

Για ωμή παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΟ και επαίσχυντο πολιτικό κείμενο έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον κ. Αυγενάκη ότι με αυτά που κάνει γράφει μαύρες σελίδες στον αθλητισμό.

«Κάθε 15 μέρες ο κ. Αυγενάκης φέρνει τροπολογία που σχετίζεται με τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, αυτή είναι η αγωνία του να ελέγξει τα σωματεία και τις ομοσπονδίες», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ, μιλώντας για εκλογικού μαγειρέματος τροπολογία.

Την αντίθεσή της Ελληνικής Λύσης με την τροπολογία εξέφρασε και ο Κωνσταντίνος Χήτας, ενώ από το ΜέΡΑ 25 ο Κλέων Γρηγοριάδης αναρωτήθηκε αν στον κ. Αυγενάκη «αρέσει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει και δικό του προποτζίδικο, κάνοντας λόγο για ηθικούς λόγους.

Απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης ο Λευτέρης Αυγενάκης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για ανάπτυξη θεωριών συνωμοσιολογίας. Ανέφερε ότι η ρύθμιση αφορά στο σύνολο των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων.

Σημείωσε δε ότι παρότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι παρήλθε η προθεσμία ενστάσεων για τις υποψηφιότητες στην ΕΠΟ δεν έγινε καμία ένσταση για την υποψηφιότητα του Θοδωρής Ζαγοράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ