ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ο Τσίπρας ζητά να παραιτηθεί η Κεραμέως - «Σκάνδαλο των σκανδάλων η τηλεκπαίδευση»

Βουλή: Ο Τσίπρας ζητά να παραιτηθεί η Κεραμέως - «Σκάνδαλο των σκανδάλων η τηλεκπαίδευση»
Photo Collage via INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ως «σκάνδαλο των σκανδάλων» χαρακτήρισε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τη συμφωνία με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, καθώς αποκαλύπτεται πως υπάρχει πρόσβαση σε δεδομένα 1,5 εκατ. χρηστών της πλατφόρμας.

«Χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα, δίνετε στην εταιρία πρόσβαση σε δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας – μαθητές και εκπαιδευτικούς», είπε και πρόσθεσε πως «η εταιρία έχει τη στιγμή που μιλάμε εικόνα για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες, τις επιλογές, σχεδόν των μισών Ελλήνων. Αφού γνωρίζει για κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιεί μαθητής για να κάνει τηλεμάθημα και που προφανώς δεν χειρίζονται μόνο μαθητές αλλά και οι γονείς τους, σε ποια site μπαίνουν, ποιες αγορές κάνουν, ποιες είναι οι προτιμήσεις τους, τι καπνό φουμάρουν».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «τα 2 εκατ. ευρώ της ανάθεσης είναι τίποτα, μπροστά στα δεκάδες εκατομμύρια που μπορεί να βγάλει η εταιρία από αυτά τα δεδομένα, στοχεύοντας με ακρίβεια στις διαφημιστικές της καμπάνιες ή και πουλώντας τα δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρίες οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συμπεριφορά και τις συνήθειες στο διαδίκτυο 1,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ακόμη, πως δεν έγινε εν αγνοία του πρωθυπουργού η πρόσβαση στα δεδομένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ