ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πολάκης, η μπουλντόζα κι ο Γεωργιάδης

Ο Πολάκης, η μπουλντόζα κι ο Γεωργιάδης
INTIME

Μια μπουλντόζα μινιατούρα που παίζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έκανε δώρο στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης.

Ανεβαίνοντας στο βήμα για να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για το Ελληνικό που ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει επί της αρχής, ο κ. Πολάκης έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του το παιδικό παιχνίδι, λέγοντας πως είναι δώρο για τον υπουργό Ανάπτυξης.

«Του κάνω δώρο αυτή τη μπουλντόζα, γιατί άλλη μπουλντόζα στο Ελληνικό δεν θα μπει», είπε.

Μάλιστα, αφού τελείωσε την ομιλία του κατέβηκε από την πλευρά των εδράνων της κυβέρνησης, που βρίσκονται στην άλλη πλευρά της αίθουσας από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ο λόγος ήταν για να παραδώσει στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση το παιχνίδι- μπουλντόζα…

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη συζήτηση για την επένδυση του Ελληνικού στη Βουλή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμφανίζεται με δύο γραμμές απέναντι στην επένδυση.

Η αναφορά του δε, «γελάει ο μωρός από τα Σφακιά» που ερμηνεύθηκε ως καρφί προς τον Παύλο Πολάκη, άναψε για τα καλά τα αίματα.

«Αν γελάει ο μωρός από τα Σφακιά, γελάει κι ο ακροδεξιός από την Αθήνα», πέρασε στην αντεπίθεση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη εδώ και χρόνια και τον αποκάλεσε ψεύτη με παράσημο.

Ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ότι έχουν γκρεμιστεί 900 κτίσματα στο Ελληνικό, καλώντας τον υπουργό να πάνε μαζί να τα μετρήσουν.

«Να πάτε μαζί αλά μπρατσέτα» σχολίασε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης με τον Παύλο Πολάκη που είχε λάβει το λόγο επί προσωπικού να απευθύνεται προς τον κ. Λαμπρούλη, λέγοντας: «Αν σας πω μωρό από τη Λάρισα δεν θα αντιδράσετε;» .

«Αν στη φράση γελάει ο μωρός από τα Σφακιά αναγνωρίζετε τον εαυτό σας εκπλήσσομαι. Δεν εννοούσα τον κ. Πολάκη», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Παύλο Πολάκη, εκτός μικροφώνου να ακούγεται από το έδρανό του να φωνάζει: «Φτου σου Καραγκιόζη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει πόσα κτίσματα έχουν γκρεμιστεί, καθώς άλλο νούμερο ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κι άλλο ο Παύλος Πολακης, όπως είπε. «Όποιος περάσει από την παραλιακή λεωφόρο βλέπει ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτίσματα, έγινε το οικόπεδο έγινε χέρσο και είναι ντροπή, όταν τη δουλειά την πήρε η εταιρία που ήταν μέλος ο ευρωβουλευτής σας, κ. Κόκκαλης, να τα λέτε αυτά… Φωνάξτε τον κ. Κόκκαλη να σας εξηγήσει, δεν φτάνει που πήρε τα λεφτά η Intrakat και φωνάζετε… Πλήρωσε η Lamda και οι μπουλντόζες μπήκαν», είπε και πρόσθεσε: «Η αγορά μας έχει πιστέψει, η επένδυση προχωρά και περιμένουμε το Ελεγκτικό Συνέδριο και να πάμε στο κυρίως έργο, με covid και τη διαμάχη για το καζίνο, το έργο προχωρά παρά τα πολάκεια γελάκια, ξεκινά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο κι αν αυτό σας ενοχλεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ