ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό
INTIME NEWS

Με ευρύτατη πλειοψηφία «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το Ελληνικό που περιλαμβάνει τη σύμβαση για τη διανομή γης. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν, εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Μοναδική παραφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν ο Νίκος Φίλης και ο Θοδωρής Δρίτσας που απουσίαζαν από την ψηφοφορία. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξαν αντιδράσεις για την απόφαση να στηριχθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το ΚΚΕ, μετείχαν 297 βουλευτές. Ναι είπαν 264 βουλευτές και κατά 33 βουλευτές. Απών ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κλείνοντας τη διήμερη και με αρκετές εντάσεις συζήτηση, επεσήμανε πως η θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

«Το παρόν σχέδιο νόμου συνιστά ένα σημαντικό, ένα ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης, μιας εμβληματικής επένδυσης για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία», είπε.

Ο Φίλης δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό - Τι λέει στη δήλωσή του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ