ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc: Υπέρ της απόφασης Κικίλια για την επιστράτευση γιατρών οι πολίτες

Δημοσκόπηση Marc: Υπέρ της απόφασης Κικίλια για την επιστράτευση γιατρών οι πολίτες
INTIME

Την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας επιζητούν οι πολίτες, ενώ παράλληλα τάσσονται υπέρ της απόφασης για επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Παράλληλα, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί άνετο προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η διαφορά των δυο κομμάτων είναι στο 15,6%, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει το 36,1% της προτίμησης των πολιτών και τον ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Σχετικά με τους περιορισμούς που αφορούν στην κυκλοφορία των πολιτών, το 65,5% επιθυμεί τη χαλάρωση των μέτρων.

Σε ερώτηση για τους περιορισμούς στο λιανεμπόριο, το 85,9% των πολιτών θεωρεί πως πρέπει να χαλαρώσουν, μόλις το 5% επιθυμεί να γίνουν πιο αυστηροί ενώ ένα 7,3% επιθυμεί να διατηρηθούν.

Σε ερώτηση για τους περιορισμούς στην εστίαση, το 75% των πολιτών επιθυμεί να χαλαρώσουν ενώ το 22,3% να παραμείνουν.

Η γνώμη των πολιτών για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών είναι θετική σε ποσοστό 73,2%, ενώ ένα 20,3% διαφωνεί.

Σε ερώτηση για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στη χώρα, το 57,3% θεωρεί ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, το 20,9% θεωρεί πως είναι αυξημένα αλλά δεν σημαίνουν ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία στη χώρα ενώ το 19,7% πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος για το πολίτευμα.

Το 68,6% των πολιτών πιστεύει πως οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περίοδο κορωνοϊού θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ ένα 30,1% πιστεύει πως πρέπει να γίνονται.

Η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία η οποία συγκεντρώνει το 36,1% της προτίμησης των πολιτών, έναντι 20,5% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά των δυο κομμάτων διαμορφώνεται στο 15,6%.

Οι συσπειρώσεις και οι εισροές των κομμάτων:

Οι διαρροές των κομμάτων:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ