ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση – Self test για Απρίλιο και Μάιο

Σκέρτσος: Μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση – Self test για Απρίλιο και Μάιο
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για τα δωρεάν self test και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων.

Μιλώντας στο Mega τόνισε:

«Η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης».

Εξήγησε, επίσης, πως τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα.

Μάλιστα, ανέφερε πως πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ ώστε κάθε πολίτης να έχει τον έλεγχο της υγείας του.

«Το ευτυχές είναι ότι υπάρχει η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

«Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου», δήλωσε ο υπουργός και παραδέχθηκε ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία αλλά και να αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών.

Ερωτηθείς για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, εξήγησε πως είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι, με τη συζήτηση να μετατίθεται όταν θα έχει επιτευχθεί το πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τον εμβολιασμό.

Όπως ανέφερε, υποβοηθητικός παράγοντας για αυτό είναι και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

«Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο υπουργός και υπογράμμισε πως μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση.

«Η παροχή των δωρεάν τεστ θα ισχύσει για Απρίλιο και Μάιο και από τον Ιούνιο θα μπορεί να υποχωρήσει λόγω των αυξημένων εμβολιασμών. Αν χρειαστεί όμως θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ