ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή η προ ημερήσιας συζήτηση για την πανδημία μετά από αίτημα της Φ. Γεννηματά

Την Παρασκευή η προ ημερήσιας συζήτηση για την πανδημία μετά από αίτημα της Φ. Γεννηματά
INTIME

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πανδημία και τις επιπτώσεις στην οικονομία κατόπιν σχετικού αιτήματος της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρεται στην ανάγκη ύπαρξης αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην οικονομία και επιτίθεται στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της παλινωδίες, λανθασμένη στρατηγική του «lockdown - ακορντεόν» και επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημικής κρίσης και του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος.

«Είναι ώρα η Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και να αποδεχθεί διάλογο και συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είναι εθνικά αναγκαίο και επιβάλλεται ένα αποδεκτό και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν από το 2022, περίοδο επανεκκίνησης, ανάκαμψης των οικονομιών. Ο δρόμος είναι μακρύς, τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί της τεχνητής όξυνσης που προκαλούν Κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση», αναφέρει στο αίτημά της για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό στη συζήτηση της Παρασκευής θα μιλήσει πρώτος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί σύμφωνα με τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ