Γεωργαντάς: 775 εκατ. SMS στο 13033 κατά τη διάρκεια του lockdown
Ανανεώθηκε:
Στο ιλιγγιώδες νούμερο των 775 εκατομμυρίων έχει φτάσει ο αριθμός των sms που εστάλησαν στο 13033 για μετακίνηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αναφέρει στη Βουλή πως δεν αργεί η στιγμή που θα καταργηθεί η άδεια κυκλοφορίας με μηνύματα.
Το εξωπραγματικό νούμερο των γραπτών μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου με τις έξι επιλογές προς μετακίνηση, έκανε γνωστό στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.
Όπως είπε μάλιστα, σε αυτό δεν συνυπολογίζονται οι γραπτές άδειες μετακίνησης. «Σε όλο τον κόσμο οι περιορισμοί με τα μηνύματα είχαν ως μέσο βεβαίωσης το χαρτί, εμείς θέλαμε να δώσουμε μια εναλλακτική με άμεση την απάντηση και χρησιμοποιήσαμε το sms», ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜέΡΑ 25.
«Το μέτρο του sms λειτούργησε απόλυτα και είμαστε κοντά στη στιγμή που θα χρειαστεί να τα καταργήσουμε», είπε, διαβεβαιώνοντας μάλιστα, ότι έχει διασφαλιστεί η προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων
23:36
Ο Τραμπ άσκησε τα πρώτα βέτο της δεύτερης προεδρικής θητείας του
23:26
To 2025 ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 βόμβες και 100.000 drones
23:16
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00