ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία στον αμυντικό τομέα στο επίκεντρο της συνάντησης ΥΠΕΘΑ με τον Κινέζο ομόλογό του

Συνεργασία στον αμυντικό τομέα στο επίκεντρο της συνάντησης ΥΠΕΘΑ με τον Κινέζο ομόλογό του
ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Mε τον υπουργό 'Αμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Γουέι Φένγκε συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας ο Κινέζος υπουργός.

Όπως ανακοινώθηκε, στην τελετή υποδοχής, ήταν παρόντες ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο υπουργών τέθηκαν θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις καθώς και τη συνεργασία στον αμυντικό τομέα, ως προς το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, αλλά και την εκπαίδευση.

Από την πλευρά του, ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε στον Κινέζο ομόλογό του την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Γουέι Φένγκε εξέφρασε την άποψη ότι καμία λύση δεν εξευρίσκεται με απειλή ή χρήση βίας, αλλά με οικοδόμηση καλής γειτονίας.

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα, ως χώρες αρχαίων πολιτισμών, διατηρούν παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ενώ είναι σημαντική η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ