ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδράσει μέσω της Προανακριτικής - Πλήρης κάλυψη σε Παππά

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδράσει μέσω της Προανακριτικής - Πλήρης κάλυψη σε Παππά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε η πλήρης κάλυψη του κόμματος στον Νίκο Παππά για την Προανακριτική σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα.

Τον τόνο έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην εισηγητική του τοποθέτηση, ενώ τη στήριξή τους στον κ. Παππά εξέφρασαν και τα στελέχη της «ομπρέλας», όπως οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης. Πέρας από την εύλογη κομματική αλληλεγγύη, αποτελεί κοινή πεποίθηση στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι η υπόθεση Καλογρίτσα είναι έωλη.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Τον τελευταίο 1,5 μήνα βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονης και ταχείας κυβερνητικής φθοράς.

Από το γλέντι στην Ικαρία και μετά έχει αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της κυβερνητικής αξιοπιστίας και αυτό σε συνδυασμό με την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και τη συσσωρευμένη κούραση των πολιτών, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής δυσαρέσκειας που δεν είναι εύκολο να αναχαιτιστεί από τα συστημικά καλοπληρωμένα ΜΜΕ.»

Προσέθεσε δε ότι:

«Αυτή η κυβέρνηση όμως, έχει το θράσος να εγκαλεί διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις σκανδάλων. Και να στήνει τώρα δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία. Ο Μητσοτάκης όσο φθείρεται τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται.»

Αντιπερισπασμός

Ανώτερος αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το εξής σχόλιο στο CNN Greece σχετικά με την Προανακριτική για τον Νίκος Παππά:

«Το "έγκλημα" του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο, τόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και το σύστημα που την στηρίζει, ζητάνε σήμερα την καταδίκη του είναι το γεγονός ότι έβαλε για πρώτη φορά κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο.

Εξασφαλίστηκαν εργασιακά δικαιώματα με την υποχρέωση για την απασχόληση τουλάχιστον 400 εργαζομένων σε κάθε μέσο πανελλαδικής εμβέλειας. Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες πανελλαδικών σταθμών κλήθηκαν να καταβάλλουν αντίτιμο για τις άδειες. Αντίτιμο που με βάση ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ ορίστηκε στα 35 εκ.»

Υπογράμμισε δε ότι:

«Η επιλογή του χρόνου δείχνει όμως και τον πανικό μιας κυβέρνησης που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις εγκληματικές της επιλογές στην διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας. Καμία προσπάθεια αντιπερισπασμού δεν μπορεί να τη βγάλει από το πολιτικό της αδιέξοδο.

Η ουσία της υπόθεσης για την οποία καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει η Βουλή είναι αστεία. ένας αναξιόπιστος μάρτυρας οι ισχυρισμοί του οποίου έχουν ακυρωθεί σε διεθνές διαιτητικό δικαστήριο. Είναι σίγουρο ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν μπορεί να διασώσει τη κυβέρνηση που βουλιάζει καθημερινά. Αν η υπόθεση πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης το αποτέλεσμα θα είναι μια μεγάλη σφαλιάρα για τη λάσπη και τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη.»

Εκδικητική πολιτική

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο CNN Greece ανέφερε:

«Ένα μόνο πράγμα θα ήθελα να υπογραμμίσω για το ειδικό δικαστήριο που θέλει να στήσει η ΝΔ. Πρόκειται για μία καθαρά εκδικητική-πολιτική-επιλογή που προέρχεται από μία κακιασμένη δεξιά, τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Η απόδραση

Την γραμμή της Κουμουνδούρου συνόψισε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση για τη Προανακριτική ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε:

«Ο πρώτος λόγος για τη σημερινή φάρσα είναι πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αποδράσει και να αλλάξει την ατζέντα. Αλλά και να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση: ο κ. Μητσοτάκης είτε με τη σημερινή επιχείρηση, είτε με κοινωνική σύγκρουση – θυμηθείτε τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης- επιδιώκει τη στρατηγική της έντασης. «

Ο κ. Τζανακόπουλος προσέθεσε:

«Ο δεύτερος λόγος είναι εκδίκηση και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο του ίδιου του κ. Μητσοτάκη στους καναλάρχες φίλους του. Δεν πρόκειται ούτε εσείς ούτε οι καναλάρχες να συγχωρήσουν ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τον εξορθολογισμό και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου για πρώτη φορά μετά το 1989. Για πρώτη φορά πλήρωσαν φόρο διαφήμισης και για τις συχνότητες που τους τις είχατε παραχωρήσει δωρεάν για 25 χρόνια.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ