ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Είμαι περήφανος για τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Είμαι περήφανος για τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Περήφανος γιατί με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών έκανε το καθήκον του απέναντι στο δημόσιο συμφέρον δήλωσε από το βημα της Βουλης, όπου συζητείται η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής εις βάρος του, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς αφού χαρακτήρισε διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου την πρόταση της πλειοψηφίας, καταλόγισε στη ΝΔ εθελοδουλία απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και θράσος απέναντι στον ελληνικό λαό. Στην ομιλία του που διήρκεσε περίπου μία ώρα και στην οποία ήταν παρών ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην υπουργός επέκρινε την πλειοψηφία ότι αναπαράγει τους μισούς από τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα και πρόσθεσε: «Να έχετε το νου σας για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνετε».

Υποστήριξε ότι η ΝΔ σαν τον πνιγμένο πιάνεται από τα μαλλιά του κι από τον αποτυχόντα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τον νόμο από τον οποίο το Δημόσιο εισέπραξε λεφτά και δεν πλήρωσε.

«Να έχετε το νου σας τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνετε», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της συμπολίτευσης και πρόσθεσε πως η ΝΔ κατηγορώντας έχει τη «φωλιά της λερωμένη», ενώ «πλησιάζει η ώρα που θα πληρώσει βαρύ τίμημα» για πολλές υποθέσεις, όπως οι απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου.

«Ο δικός μας νόμος είναι νόμος που λειτουργεί και προστατεύει τις θέσεις εργασίας» είπε ο κ Παππάς, σημειώνοντας ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας είναι μέτοχος της GPO και πως θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να καταθέσει όλες τις συμφωνίες του κ. Θεοδωρικάκου με την GPO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ