Την άρση ασυλίας Αραχωβίτη για την υπόθεση Folli Follie εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας
Ανανεώθηκε:
Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλης που θα λάβει και την τελική απόφαση, η Επιτροπή Δεοντολογίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εαυτόν στην κρίση της Επιτροπής, ενώ τα κόμματα φέρεται να συμφώνησαν πως δεν υσταθεί η υπόθεση.
Εκ μέρους της ΝΔ που τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Αραχωβίτη, διατυπώθηκε το επιχείρημα πως στα αιτήματα άρσης ασυλίας, σε αντίθεση με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών η Βουλή δεν ελέγχει την ουσία, αλλά μόνο αν τα καταγγελλόμενα αδικήματα εμπίπτουν σε δράση κατά την άσκηση κοινοβουλευτικών καθηκόντων.
Σημείωναν, ακόμη, πως την ουσία της κάθε υπόθεσης, ελέγχει ο εισαγγελέας.
Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν εκτός από τη ΝΔ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ το ΚΙΝΑΛ ψήφισε «παρών».
Παπασταύρου: Νέοι κανόνες και εξειδικεύσεις για ΑΠΕ και Natura - Στη Βουλή το νομοσχέδιο
14:39
Νέο άλμπουμ για τους Laibach - Μια αυστηρή κριτική στην τυποποίηση της μουσικής
14:37
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 5 Μαΐου Mario Brunello και το σπάνιο πίκολο βιολοντσέλο
14:30
Ευρεία σύσκεψη στο Λευκό Οίκο για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ συγκαλεί ο Τραμπ
14:29