ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοπλιστικά και Ανατολική Μεσόγειος στην επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του

Εξοπλιστικά και Ανατολική Μεσόγειος στην επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα, Πέμπτη 1η Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν.

Οι υπουργοί Άμυνας τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και την πρόθεσή τους για ενίσχυσή της, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας την συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, υπογραμμίστηκε η σημασία της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος ως ισχυρού συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν (AP Photo/Alex Brandon, File)

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις της στην συνοχή της Συμμαχίας.

Επίσης, ο Ν.Παναγιωτόπουλος και ο Λόιντ Όστιν συνομίλησαν για θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών στον αμυντικό-τεχνικό τομέα.

Όπως ανακοινώθηκε, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Αμερικανού υπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ