ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοπλιστικά και Ανατολική Μεσόγειος στην επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του

Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα, Πέμπτη 1η Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν.

Οι υπουργοί Άμυνας τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και την πρόθεσή τους για ενίσχυσή της, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας την συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, υπογραμμίστηκε η σημασία της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος ως ισχυρού συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν (AP Photo/Alex Brandon, File)

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις της στην συνοχή της Συμμαχίας.

Επίσης, ο Ν.Παναγιωτόπουλος και ο Λόιντ Όστιν συνομίλησαν για θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών στον αμυντικό-τεχνικό τομέα.

Όπως ανακοινώθηκε, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Αμερικανού υπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης