Εξοπλιστικά και Ανατολική Μεσόγειος στην επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ανανεώθηκε:
Θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα, Πέμπτη 1η Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν.
Οι υπουργοί Άμυνας τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και την πρόθεσή τους για ενίσχυσή της, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας την συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία, υπογραμμίστηκε η σημασία της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος ως ισχυρού συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις της στην συνοχή της Συμμαχίας.
Επίσης, ο Ν.Παναγιωτόπουλος και ο Λόιντ Όστιν συνομίλησαν για θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών στον αμυντικό-τεχνικό τομέα.
Όπως ανακοινώθηκε, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Αμερικανού υπουργού.
Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη - Δεν υπάρχουν ξένοι στα θύματα λένε ελβετικά ΜΜΕ»
11:56
Το 2025 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι φέρνει το 2026
11:43
Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν παρά τη θέλησή τους και εκβίαζαν έξι αλλοδαπούς - Τρεις συλλήψεις
11:33
Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας
11:23