Κουτσούμπας: Ας ακουστεί η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού
Ανανεώθηκε:
Με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό ξεκίνησε την σημερινή του ομιλία στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.
«Σήμερα απαιτείται ένα πανελλαδικά ανεπτυγμένο δίκτυο δημόσιων δομών πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης στελεχωμένο με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό για τα αυτιστικά παιδιά.
Όπως απαιτείται και ανάπτυξη ενός συστήματος δημοσιών υπηρεσιών εκπαίδευσης και αποκατάστασης στην προοπτική της ισότιμης ένταξης των παιδιών στην κοινωνία και την παραγωγή» τόνισε.
«Ας ακουστεί με αφορμή έστω αυτή τη Μέρα πιο πλατιά, πιο δυνατά η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού. Ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να γίνει» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Βρετανός μαθηματικός αμφισβητεί την θεωρία των οπτικών ψευδαισθήσεων του Παρθενώνα
13:44
Φοιτητές έστησαν σκηνές έξω από το ΥΠΟΙΚ - Ζητούν πλαφόν στα ενοίκια και περισσότερες εστίες
13:35
Πλεύρης: Γιατί τηλεφώνησα στον γιατρό του Μαζωνάκη - «Μου είχε προτείνει σκευάσματα»
13:31
Σέρρες: Εφιάλτης για ηλικιωμένο ζευγάρι στο σπίτι τους - Ληστές τους χτύπησαν και τους έκλεψαν
13:25