ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Δεν μας αφορά η μακάβρια στατιστική και οι ανούσιες συγκρίσεις

Κουτσούμπας: Δεν μας αφορά η μακάβρια στατιστική και οι ανούσιες συγκρίσεις
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

«Δεν μας αφορά η μακάβρια στατιστική και οι ανούσιες συγκρίσεις»: το μήνυμα αυτό έστειλε από το βήμα της Βουλής ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως για την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.

«Μας αραδιάζετε για μια ακόμη φορά νούμερα και στοιχεία για να μας δείξετε ότι, τάχα, τα έχετε πάει καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ και του υπόλοιπου κόσμου» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, και συμπλήρωσε:

«Με δεδομένες τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας είναι η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα και η λήψη μέτρων σε όλους τους χώρους υπερμετάδοσης».

Εξαπολύοντας «πυρά», ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού έχει σκοντάψει, με ευθύνη της κυβέρνησης, στις δεσμεύσεις της ΕΕ, «στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους και τα διάφορα καπιταλιστικά κράτη».

«Ένα χρόνο πριν, το αίτημα για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, σε ορισμένους μπορεί να ακούγονταν υπερβολικό… Σήμερα, πολλοί είναι αυτοί που το θεωρούν επιβεβλημένο, γιατί τώρα το κρίσιμο είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε:

«“Αστεία πράγματα τα όσα ακούγονται για επιτάξεις χωρίς αποζημίωση”, λέει ο υπουργός υγείας! Μόνο που εμείς όταν μιλάμε για την ανάγκη να σωθούν ανθρώπινες ζωές δεν αστειευόμαστε κύριοι. Όπως και εσείς αστειεύεστε βέβαια, όταν πρόκειται για τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Την ίδια ώρα, υποστήριξε πως τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γονατίσει ενώ «τα μεγαθήρια του ιδιωτικού τομέα σάς νοικιάζουν κλίνες με το αζημίωτο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ