ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιγυπτιακοί έπαινοι για το «άνοιγμα» του τουρισμού στην Ελλάδα

Αιγυπτιακοί έπαινοι για το «άνοιγμα» του τουρισμού στην Ελλάδα
Δελτίο Τύπου/ INTIME

Τα εύσημα της αιγυπτιακής πλευράς για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα το άνοιγμα του τουρισμού, εξέφρασε σήμερα το πρωί στο Κάιρο, ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου δρ. Χάλιντ Ελ Ανάνι, υποδεχόμενος τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ο κ. Θεοχάρης, είπε ότι ο Αιγύπτιος ομόλογός του επαίνεσε την Ελλάδα «για το μοντέλο μας και για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουμε. Και μας είπε ότι οι βάσεις του είναι και οι βάσεις του ανοίγματος του τουρισμού της Αιγύπτου», τονίζοντας ότι «χαιρόμαστε όταν υπάρχει αυτού του επιπέδου η συνεργασία».

«Κοιτάξαμε το μέλλον, είδαμε το πώς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε ακόμη πιο έντονα, πιο στενά και παραγωγικά, και στους διεθνείς φορείς, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού που είμαστε μαζί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, αλλά και κυρίως στον τομέα της κρουαζιέρας, έναν τομέα που είναι πολύ ελπιδοφόρος για το μέλλον, αλλά κυρίως είναι ένας τομέας που μπορεί να φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά, γιατί αυτό που μας ενώνει είναι η Μεσόγειος Θάλασσα, η οποία δεν μας χωρίζει, μας ενώνει...», τόνισε ο κ. Θεοχάρης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, παρουσία του Έλληνα πρέσβη Νίκου Γαριλίδη.

Ο υπουργός Τουρισμού βρίσκεται στην Αίγυπτο, μετά από πρόσκληση της αιγυπτιακής κυβέρνησης, με αφορμή τη σημερινή ιστορική παρέλαση των Φαραώ, που θα μεταφερθούν από το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μουσείο Φουστάτ, στο παλαιό Κάιρο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο σημαντικό αυτό γεγονός για τη Χώρα του Νείλου.

Αργότερα το μεσημέρι, ο Υπουργός Τουρισμού έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ