ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει και διχάζει - Θέλει η κυβέρνηση να αγνοήσει τους ειδικούς;

Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει και διχάζει - Θέλει η κυβέρνηση να αγνοήσει τους ειδικούς;
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με «πυρά» για λαϊκισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ως προς τις επικρίσεις για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, και ρωτά: «Τι ακριβώς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να αγνοήσει η κυβέρνηση, τις εισηγήσεις των ειδικών;».

Η Αριστοτελία Πελώνη απαντά στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, τονίζοντας ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είχε χθες, Σάββατο, τη δυσκολότερη εφημερία του 2021 με 68 εισαγωγές ασθενών κορωνοϊού, ενώ πριν από τέσσερις μέρες που εφημέρευε οι εισαγωγές ήταν περίπου οι μισές.

«Είναι η πολλοστή φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να λαϊκίσει, να διχάσει και να επενδύσει στην καταστροφή» τονίζει η κ. Πελώνη.

Η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

«Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είχε χθες τη δυσκολότερη εφημερία του 2021 με 68 εισαγωγές ασθενών θετικών στον κορωνοϊό, όταν πριν από τέσσερις μέρες που εφημέρευε οι εισαγωγές ήταν περίπου οι μισές (35).

»Τι ακριβώς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να αγνοήσει η κυβέρνηση, τις εισηγήσεις των ειδικών;

»Είναι η πολλοστή φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να λαϊκίσει, να διχάσει και να επενδύσει στην καταστροφή, αντί να συστρατευθεί στον τιτάνιο αγώνα που έχει αναλάβει η Πολιτεία μαζί με τους πολίτες απέναντι στον ιό».

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσιοποιήστε τα πρακτικά της Επιτροπής

Η κυβέρνηση έχει τρελάνει την κοινωνία με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της· αν πράγματι, ακούν, τουςλοιμωξιολόγους και δεν τους αντιμετωπίζουν σαν βαστάζους των προειλημμένων πολιτικών τους αποφάσεων, ας δώσουν τα πρακτικά στη δημοσιότητα, δήλωνε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος,

«Η κα Πελώνη έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο: την ώρα που οι μισοί υπουργοί διαφωνούν με τους άλλους μισούς και την ώρα που άλλα λέει ο πρωθυπουργός το πρωί και άλλα το βράδυ, ως εκπρόσωπος πρέπει να πείσει ότι η κυβέρνηση ακούει την επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

»Αν πράγματι, λοιπόν, ακούνε τους λοιμωξιολόγους και δεν τους αντιμετωπίζουν σαν βαστάζους των προειλημμένων πολιτικών τους αποφάσεων, ας δώσουν τα πρακτικά της Επιτροπής στη δημοσιότητα. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν.

»Η κυβέρνηση έχει τρελάνει την κοινωνία με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της και κανείς πλέον δεν καταλαβαίνει τι γίνεται» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πελώνη: Ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει

Απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, η Αριστοτελία Πελώνη είχε τονίσει από πλευράς της, νωρίτερα:

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.

»Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

»Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται. Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ