ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση ακολουθεί το αδιέξοδο του 2015

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση ακολουθεί το αδιέξοδο του 2015
H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ανεβαίνει στο βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Την πεποίθησή της ότι μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και να ζητήσει καλύτερες συνθήκες για το χρέος, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ στην εκπομπή «Ενικός» στην τηλεόραση του Star.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επιφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιχειρηματολόγησε ότι μια ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει δύναμη στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για να ετοιμάσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει η χώρα.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο για να σχηματισθεί, αλλά ήταν λάθος που δεν ανέλαβαν όλοι τις ευθύνες τους.

Η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί να μπει στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν μπουν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ.

Όπως τόνισε, «το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε -τόσο στο πρώτο μνημόνιο αρχικά, αλλά και αργότερα με λάθη και με συγκεκριμένες επιλογές ενδεχομένως- να το κάνει για να εξαλείψει ένα μεγάλο έλλειμμα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι το περασμένο καλοκαίρι ψήφισε το μνημόνιο γιατί η Ελλάδα είχε φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης:

Την στήριξη που είχε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν την είχε καμία άλλη προηγούμενη κυβέρνηση.

Eξέφρασε επίσης, την ανησυχία της για την πορεία της αξιολόγησης και επέκρινε την κυβέρνηση πως ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με το πρώτο εξάμηνο του 2015:

Αφήνει το χρόνο να τρέχει. Ανησυχώ όταν ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την αξιολόγηση με το προσφυγικό. Πήγε με τη πλάτη στο τοίχο στην σύνοδο κορυφής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ