ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Τζανακόπουλος: Σε πανικό η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Κορωνοϊός - Τζανακόπουλος: Σε πανικό η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για  «πανικό της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας. Ο ίδιος μίλησε για το πιο «παρατεταμένο» και «αποτυχημένο» lockdown της Ευρώπης 

Επιπλεόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε «παλινωδίες» της κυβέρνησης σχετικά με το μη άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως υπάρχει αναμονή απο τους ασθενείς Covid για ΜΕΘ ενώ συμπλήρωσε πως πολλοί είναι διασωληνωμένοι πρόχειρα εκτός εντατικών.

«Η ΝΔ αυτή τη στιγμή δυσκολεύεται πολύ να δικαιολογήσει συγκεκριμένες αντιφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό το οποίο οι έμποροι αδυνατούν να κατανοήσουν είναι γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να προεξοφλήσει ένα άνοιγμα των καταστημάτων, να δημιουργήσει ένα χώρο για ελπίδα, ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν υπό την αίρεση των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων». Τόνισε ότι «η κίνηση της κυβέρνησης να προεξοφλήσει το άνοιγμα των μαγαζιών και στη συνέχεια να το πάρει πίσω άρον-άρον, είναι δείγμα ενός πολιτικού πανικού και δείχνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί κάθε φορά να διαχειριστεί την πανδημία με βάση το πολιτικό κόστος. Για αυτόν το λόγο έχει αποτύχει δραματικά», υποστήριξε.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 150 ανθρώπους που περιμένουν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ ή είναι διασωληνωμένοι πρόχειρα εκτός ΜΕΘ. Το ΕΣΥ έχει "πέσει στα γόνατα" γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ επί ένα χρόνο αρνήθηκε να το ενισχύσει εξαιτίας των ιδεοληπτικών εμμονών της απέναντι στη δημόσια υγεία».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η χώρα διανύει το «πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα έχουμε καταγράψει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη για το 2020». «Δεν μπορεί λοιπόν η ΝΔ, μέσα σε αυτές τις συνθήκες παταγώδους αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, να ζητά από την αντιπολίτευση να σιωπά», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ