ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά

Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Πρεμιέρα» κάνει την Τετάρτη η προανακριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, την περίοδο 2015- 2016.

Για τις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής με τον βουλευτή της ΝΔ Σταύρο Κελέτση να προτείνεται για πρόεδρος της.

Από το κυβερνών κόμμα θα μετέχουν οι βουλευτές: Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Αικατερίνη Παπακώστα- Παλιούρα, Αθανάσιος Πλεύρης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Αγγελος Τσιγκρής και Σάββας Χιονίδης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν οι: Διονύσης Καλαματιανός, Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.
Από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος.

Η προανακριτική επιτροπή θα διερευνήσει ενδεχόμενη τέλεση του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία θα ζητήσει να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο Χρήστος Καλογρίτσας, καθώς -όπως αναφέρεται- οι καταγγελίες του αποτελούν τη βάση της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Η ΝΔ φαίνεται ότι θα επιμείνει στο άμεσο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ειδικά του λογαριασμού μέσω του οποίου διαβιβάστηκαν σε λογαριασμού του κ. Καλογρίτσα τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εταιρείας CCC.

Τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής έχουν προθεσμία δύο μηνών να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και να καταθέσουν το πόρισμα τους στην Ολομέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ