Κορωνοϊός - Κοντοζαμάνης: Δεν γίνεται επιλογή ασθενών για τις ΜΕΘ
Ανανεώθηκε:
Διαβεβαιώσεις ότι δεν γίνεται επιλογή ασθενών στα νοσοκομεία για το ποιοι θα μπουν στις ΜΕΘ, ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν, έδωσε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.
«Είναι άλλο η αναμονή και άλλο η επιλογή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη και διέψευσε τη σχετική φημολογία. Όπως είπε, εξυπηρετούνται όλα τα περιστατικά και παρέχεται μηχανική υποστήριξη όπου χρειάζεται.
Σε ότι αφορά στα self test, ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε πως πρόκειται για συμπληρωτική δράση και αυτοδιάγνωση προκειμένου -όπως ανέφερε- να «πιάσουμε τους ασυμπτωματικούς».
Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή, συνιστά κέρδος το γεγονός ότι ακόμη και αν κάποιος δεν δηλώσει αν είναι θετικός, θα αυτοπεριοριστεί. Επέμεινε δε, ότι ότι είναι πλήρως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα του εργαζόμενου απέναντι στον εργοδότη αν προκύψει θετικό αποτέλεσμα.
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Τι χρειάζονται τα παιδιά για να διαχειριστούν το άγχος
10:50
LIVE η δεύτερη ημέρα του 16ου Συνεδρίου της ΝΔ - Ποιοι θα μιλήσουν
10:41
Ισχυρό μήνυμα της Ελλάδας σε αγορές και οίκους αξιολόγησης, η πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ.
10:32
Άγιοι Ανάργυροι: Νέα υπόθεση με παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες - Χειροπέδες στους γονείς
10:23