ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για Φουρθιώτη: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον εισαγγελέα

Κυβερνητικές πηγές για Φουρθιώτη: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον εισαγγελέα
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η υπόθεση Φουρθιώτη και ήδη το απόγευμα της Τρίτης κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν άμεση προσφυγή στον εισαγγελέα.

«Η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης», σημείωναν πηγές από το Μαξίμου.

«Ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Φουρθιώτης: Προσφυγή στο ΣτΕ για την απόσυρση της αστυνομικής φρουράς του

Ο Μένιος Φουρθιώτης ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή του.

Ο 36χρόνος παρουσιαστής μέσω του δικηγόρου του και Καθηγητή Πανεπιστημίου Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητά να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του.

Στην αίτηση ακύρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η τελευταία πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι αντισυνταγματική και παράνομη διότι δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη υποστηρίζει ότι η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποίους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να δικαιολογούν τη δραστική μείωση της προστασίας του.

Επισημαίνει επίσης ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν από τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Μένιο Φουρθιώτη αρχικά με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στις 13 Ιανουαρίου 2021 διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Την 18η Μαρτίου 2021 με νεότερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας του Μένιου Φουρθιώτη αυξήθηκαν καθώς κατά τους ισχυρισμούς του, υπήρχε πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του. Επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον Τ/Σ EPSILON TV. Έτσι, του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από τη συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση.

Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο στη συνέχεια με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για τη φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε η φρούρηση της κατοικίας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ