ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης

ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έκανε την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης έρχεται ως απολογούμενη και όχι ως κατήγορη σε αυτή τη συζήτηση και θα υποστεί πολιτική ήττα. Με τη λάσπη δεν στηρίζονται οι κυβερνήσεις» τονίζουν στελέχη της ΝΔ σχετικά με τη σημερινή συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα τοποθετηθεί σήμερα το βράδυ πολιτικά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα είναι έτοιμος και για μια σκληρή αντιπαράθεση. Όπως λένε ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή τη συζήτηση πιεζόμενος από τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την οικονομία και σε μια προφανή κίνηση αντιπερισπασμού.

Στη ΝΔ υπενθυμίζουν πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν αυτή η οποία είχε ζητήσει επίσημα να διερευνηθούν οι καταγγελίες για παρεμβάσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στη Δικαιοσύνη και πως το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στο φως σημαντικά στοιχεία που δείχνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές. Μάλιστα τονίζουν πως να προκληθεί ο κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος με στοιχεία να απαντήσει.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρει την ευκαιρία να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για την πολιτική που ακολουθεί στα θέματα της οικονομίας και το προσφυγικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ