ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Αυγενάκης: Μέχρι το τέλος του μήνα το master plan για το ΟΑΚΑ

Λ. Αυγενάκης: Μέχρι το τέλος του μήνα το master plan για το ΟΑΚΑ
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει παρουσιαστεί το master plan για την αξιοποίηση και αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ανέφερε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Φωτεινής Πιπιλή από τη ΝΔ, ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε πως στόχος είναι η μετατροπή του, ξανά σε «κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού και να αναδειχθεί ως πολιτιστικός αλλά και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων».

«Παραλάβαμε ένα αθλητικό κέντρο που είχε εγκαταλειφθεί, είχε μαραζώσει και είχε απαξιωθεί. Και το μετατρέπουμε σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, σε έναν πολυχώρο άθλησης, αναψυχής, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στόχος μας να γίνει το ΟΑΚΑ μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι», είπε και αποκάλυψε πως οι τελευταίες εργασίες συντήρησης είχαν γίνει το 2004, ενώ από τότε «δεν είχαν σφίξει ούτε μια βίδα».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετέφερε στη Βουλή τη θλίψη που ένιωσε όταν αντίκρισε τις αθλητικές εγκαταστάσεις. «Δεν διστάζω να πω, ότι ένιωσα θλίψη, σοκ και απογοήτευση όταν αντίκρισα την εικόνα εγκατάλειψης στην οποία βρισκόταν η μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας που εκτείνεται σε 1.180 στρέμματα», είπε και σημείωσε πως μέσα σε 20 μήνες έγιναν και γίνονται πολλά έργα συντήρησης και αποκατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ