ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Φουρθιώτη: Στην Εισαγγελία τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας

Υπόθεση Φουρθιώτη: Στην Εισαγγελία τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας
INTIME

Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».


Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης πήρε 200.000 ευρώ πριν αποκαλυφθεί η απάτη

Για τον Μένιο Φουρθιώτη και τα χρήματα που φέρεται να έχει πάρει παρανόμως μίλησε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης στο ΟΡΕΝ, η ιστορία με τον Μένιο Φουρθιώτη «ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο».

Υποστήριξε ότι «ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του».

«Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα» εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μιλώντας για τις απειλές και τους χαρακτηρισμούς που δέχθηκε, ο Γιάννης Βρούτσης αρχικά είπε ότι «ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά η κυβέρνηση πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας «ο συγκεκριμένος κύριος (σ.σ. ο Μένιος Φουρθιώτης), όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν».

«Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου» πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης και κατήγγειλε:

«Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ, και είπε όλα αυτά που είπε».

Ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «απόλυτη διαστρέβλωση αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξα θέση λόγω αυτού. Έχουν πολύ αργά αντανακλαστικά».

Όσον αφορά, τέλος, στα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Μένιος Φουρθιώτης, ο Γιάννη Βρούτσης ανέφερε:

«Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και "φρενάρισε" ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 - 80.000 ευρώ» υπολογίζοντας το συνολικό ποσό στις 200.000 ευρώ.

Για το πώς θα γίνει ανάκτηση των χρημάτων αυτών που δεν έπρεπε να πάρει ο Μένιος Φουρθιώτης, ο Γιάννης Βρούτσης υπέδειξε ως αρμόδια την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που ασχολείται με το θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ