ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις στη Βουλή για τα self test: Προχειρότητα καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

Αντιδράσεις στη Βουλή για τα self test: Προχειρότητα καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αντιδράσεις προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση για τη διάθεση από αύριο Πέμπτη των self test με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να της καταλογίζουν προχειρότητα, καθώς -όπως είπαν- την έφερε προς ψήφιση την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

«Η τροπολογία αναφέρει όλα όσα έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση, δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν», αντέτεινε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Γιώργος Γεωργαντάς και έκανε λόγο για αναγκαία ρύθμιση για να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα.

«Αποδεικνύει η προχειρότητα με την οποία σχεδιάζει η κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν στο και πέντε να φέρνετε αυτή την τροπολογία», ανέφερε η Γιώτα Πούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε αδιανόητο να έρχεται προς ψήφιση μια διάταξη που έχει εξαγγελθεί από τις 19 Μαρτίου.

«Ερχόμαστε και πάλι με το πιστόλι στον κρόταφο», είπε και πρόσθεσε πως το ΚΙΝΑΛ θεωρεί μεν χρήσιμη τη διαδικασία των self test αλλά διαφωνεί με τον τρόπο που την έφερε προς ψήφιση κυβέρνηση.

«Να σοβαρευτεί η κυβέρνηση για το μείζον θέμα κι όχι να έρχεται με γονατογραφίες της τελευταίας στιγμή», είπε.

Έντονα επικριτικοί εμφανίστηκαν κι η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ και ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση.

«Προσπαθείτε προσχηματικά να την καταψηφίσετε, είναι όλα γνωστά και δεν υπάρχει επιβάρυνση για το δημόσιο», ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και επεσήμανε πως αφορά στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών.

«Όλη η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα βοηθήσουν πολύ, ιδίως για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων, σε πολλές χώρες μάλιστα, ζητούν να γίνονται δύο τεστ την εβδομάδα», είπε, ενώ κι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, σε νομοσχέδιο του υποίου κατατέθηκε η τροπολογία μίλησε για ρύθμιση κατεπείγουσας σημασίας.

«Θεωρώ ότι μας δίνει και τη δυνατότητα να σκεφτούμε πόσο δίκιο είχε ο Πρόεδρος της Βουλής και οι αρχηγοί κομμάτων που δέχτηκαν την ασταμάτητη λειτουργία της Βουλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γιατί κέρδισε η δημοκρατία και μπορέσαμε να λάβουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον ασύμμετρο εχθρό», ανέφερε.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ