ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Γεραπετρίτη - Πολάκη στη Βουλή για τις διασωληνώσεις ασθενών

Κόντρα Γεραπετρίτη - Πολάκη στη Βουλή για τις διασωληνώσεις ασθενών
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Φωτιά» έβαλε στη Βουλή καταγγελία του Παύλου Πολάκη ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ζήτησε από την Επιτροπή Βιοηθικής να γνωμοδοτήσει επί της προτεραιοποίησης ασθενών για διασωλήνωση.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέλος της Επιτροπής του είπε πως ο κ. Γεραπετρίτης τους ζήτησε να δώσουν γνώμη για το ποιοι θα διασωληνώνονται και ποιοι όχι.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας που έκανε λόγο για φαιδρά ψεύδη.

Παύλος Πολάκης: Έμαθα, ότι είχατε ζητήσει πρόσφατα από την Επιτροπή Βιοηθικής και μετά από την ατυχέστατη δήλωσή σας περί των 5.000 ΜΕΘ «θα είχαμε και παραπάνω νεκρούς» -και μιλώ πολύ συγκεκριμένα και πολύ επιστημονικά και θα το δείτε και στην πορεία - να πάρουν θέση για τη διαλογή των ασθενών με Covid που θα διασωληνόνονταν. Είχατε ζητήσει κάτι τέτοιο;

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν ισχύει αυτό.

Παύλος Πολάκης: Εμένα με ενημέρωσαν ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής τέτοια δική σας πρόταση.

Γιώργος Γεραπετρίτης: Για μία ακόμα φορά παραπληροφορείτε, κύριε Πολάκη.

Παύλος Πολάκης: Λοιπόν, εγώ σας λέω την πληροφόρηση που έχω και είναι επίσημη.

Γιώργος Γεραπετρίτης: Καλό είναι να την διασταυρώνουμε την πληροφόρηση. Έχετε κάποιο έγγραφο να καταθέσετε;

Παύλος Πολάκης: Από ό,τι μου είπαν είναι στα πρακτικά της Επιτροπής.

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Από ό,τι μου είπαν», κύριε Πολάκη; Παρακαλώ να καταθέσετε έγγραφο.

Παύλος Πολάκης: Ναι, «από ό,τι μου είπαν». Να το διαψεύσετε, λοιπόν, εσείς, κύριε Γεραπετρίτη, γιατί εμένα μου είπε μέλος της Επιτροπής ότι τους ζητήσατε να σας κάνουν εισήγηση για τη διαλογή των ασθενών με Covid -19 που θα διασωληνόνονταν, μετά την ατυχή σας δήλωση και σας απάντησαν ότι αυτό είναι δουλειά, όπως ορθώς έπραξαν, των εντατικολόγων που είναι στις ΜΕΘ και των γιατρών που είναι υπεύθυνοι στις κλινικές Covid-19 και δεν μπορεί να βγάλει ούτε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας οδηγίες, αλλά μόνο συμβουλές. […] Επίσης, θα ήθελα την άποψή σας, σε σχέση με το θέμα αυτό που εμένα με πληροφόρησαν ότι ο κ. Γεραπετρίτης έθεσε στην Επιτροπή.

Γιώργος Γεραπετρίτης: Είναι ντροπή, κύριε Πολάκη, το διέψευσα και το επαναλαμβάνετε.

Παύλος Πολάκης: Επιμένετε, ο κ. Ανδρέας Καραμπίνης, εντατικολόγος, μέλος της προηγούμενης Επιτροπής Βιοηθικής. Μην μου κάνετε τον ανήξερο εμένα. Εγώ δεν μιλώ, αν δεν ξέρω, κύριε Γεραπετρίτη.

Γιώργος Γεραπετρίτης: Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Λυπούμαι που θα ξεκινήσω από το αυτονόητο για την αποκατάσταση της τιμής και του ονόματός μου. Ο κύριος Πολάκης προσήλθε για μία ακόμη φορά με την εργαλειοθήκη ψευδών ειδήσεων τις οποίες κομίζει, ίσως στην περίπτωση αυτή υπερέβαλε λίγο κατέγραψε ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής καταγεγραμμένη πρόταση εκ μέρους μου για την διεξαγωγή έρευνας και γνώμης για το ζήτημα αυτό, πράγματα τα οποία είναι απολύτως ανυπόστατα. Είναι πραγματικά πάρα πολύ λυπηρή αυτή η εικόνα και προφανώς, δεν κάθισε εδώ ο κύριος Πολάκης να ακούσει τον αντίλογο διότι είναι του ψεύδους λόγου αλλά όχι του ορθού αντιλόγου. Ίσως, θα έπρεπε αντί για Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής κάποια στιγμή να εισάγουμε στη Βουλή και μία Επιτροπή απλής ηθικής εν τέλει. Είναι πραγματικά λυπηρό διότι πάνω απ’ όλα αποθαρρύνει ανθρώπους σαν την κυρία Βαγενά, για να προσέλθουν να βοηθήσουν την πατρίδα. Λυπάμαι πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ