ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ενορχηστρωτής του εν εξελίξει σκανδάλου στην Τράπεζα Πειραιώς

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ενορχηστρωτής του εν εξελίξει σκανδάλου στην Τράπεζα Πειραιώς
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ο ενορχηστρωτής του εν εξελίξει σκανδάλου στην Τράπεζα Πειραιώς, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις βολές του κυβερνώντος κόμματος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «την ώρα που το Δημόσιο έχει ήδη υποστεί ζημία 1,5 δισ. με την μη πληρωμή του οφειλόμενου τοκομεριδίου, με τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το Δημόσιο θα υποστεί νέα ζημία δισεκατομμυρίων, οι μικρομέτοχοι οδηγούνται σε μεγάλες απώλειες και θίγεται άμεσα και καταφανέστατα το δημόσιο συμφέρον, η ΝΔ επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης του σκανδάλου, της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Για το παρελθόν, επί των ημερών της ΝΔ το ΤΧΣ είχε ζημία 25 δισ. και τώρα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ψευδόμενη. Η παράταξη που χρεωκόπησε τη χώρα, την άφησε αποκλεισμένη από τις αγορές, με μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, με άδεια τα δημόσια ταμεία, και δεσμεύσεις για νέα μέτρα λιτότητας, μιλά για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τη χώρα με τα δημόσια ταμεία με 37 δισ., ρυθμισμένο χρέος, πρόσβαση στις αγορές, και οριστικά πίσω της τα μνημόνια» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τονιζει:

«Ας γνωρίζουν ότι κανένας αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει και να ξεπλύνει τις ευθύνες της ΝΔ, ούτε για τη χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια, ούτε για την κατάρρευση της οικονομίας και των τραπεζών».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν την απόλυτη ευθύνη για το εξελισσόμενο σκάνδαλο της Πειραιώς και οφείλουν να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον. Η επιλογή τους να μην το κάνουν, επιβεβαιώνει ότι λειτουργούν εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, στρώνουν το έδαφος σε μεγαλοεπενδυτές ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος του Δημοσίου και μικρομετόχων. Και για αυτή την επιλογή είναι και θα είναι υπόλογοι» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του.

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα πειραγμένα της κυβέρνησης του αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2015 είχε εξαπολύσει νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, με φόντο τις αντιδράσεις για την τράπεζα Πειραιώς.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται χαρακτηριστικά πως «αντί να απολογείται ο κ. Τσίπρας για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του, με τεράστια ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές».

Στην ίδια ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα διαβεβαιώνει πως «η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ