ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για Νίκο Παππά: Ένταση για τους μάρτυρες

Προανακριτική για Νίκο Παππά: Ένταση για τους μάρτυρες
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε υψηλούς τόνους συνεδρίασε την Πέμπτη η προανακριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Τα κόμματα κατέθεσαν τον κατάλογο μαρτύρων που προτείνουν και ύστερα από αψιμαχίες και κόντρες αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ- ΚΙΝΑΛ) την Τρίτη να καταθέσει πρώτος ο Κυριάκος Τόμπρας που φέρεται να έφερε σε επαφή τον Χρήστο Καλογρίτσα με την εταιρία CCC, ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο συνεργάτης του, Χρήστος Νικολάου και ο διευθυντής λογιστηρίου της CCC, Αντώνης Λιανός.

Η σειρά κλήτευσης των μαρτύρων αλλά και η πρόθεση της πλειοψηφίας να κρατήσει ανοιχτό τον κατάλογο, προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπαράθεση. Η ΝΔ επέμεινε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η λίστα μαρτύρων του πταισματοδίκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανακριτικής διαδικασίας, δηλαδή να κληθούν οι κ.κ. Τόμπρας, Καλογρίτσας, Νικολάου, Λιανός και σε δεύτερη φάση να κληθούν οι κ.κ. Βερύκιος, Μαρινάκης, Βαξεβάνης.

Επίσης, ζητήθηκε να αιτηθεί η επιτροπή να έλθει από την εισαγγελία ο φάκελος για τα βοσκοτόπια.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, σύμφωνα με πηγές της επιτροπής, ως πρώτος μάρτυρας να κληθεί ο Βλαδίμηρος -Ιωάννης Καλογρίτσας και μετά ο Χρήστος Καλογρίτσας. Τον πρώτο τον ζήτησαν ως μηνυτή.

Θ. Πλεύρης: Να μείνουμε στην πρώτη τετράδα ανακριτή. Ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δεν έχει δώσει ούτε κατάθεση.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ο κατάλογος θα είναι ανοιχτός και ότι πρόσωπο έχει να συνεισφέρει στην επιτροπή πρέπει να κληθεί για να βγει όλη η αλήθεια στην επιφάνεια πχ δεν άκουσα το όνομα του κυρίου Σπίρτζη. Αν έχει να συνεισφέρει πρέπει να κληθεί κι εμείς πιστεύουμε ότι ξέρει πολλά άρα βάλτε το στον κατάλογό από τώρα

Πολάκης - Τζανακόπουλος για Σπίρτζη: «Καλέστε τον, για καλέστε τον»

Νάντια Γιαννακοπούλου: Μην εξάπτεστε όλα με τη σειρά τους, θα έρθουν όμορφα κι ωραία, όλα και όλοι θα έρθουν.

Ένταση υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Παύλος Πολάκης διέκοπταν τον Θανάση Πλεύρη. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Πολάκης χτυπούσε το χέρι του στο έδρανο.

Π. Πολάκης: Θα εξετάσουμε αυτούς που θέλουμε θέλετε δε θέλετε.

Δ. Μαρκόπουλος: Μην δημιουργείς ένταση. Δεν έχει κάμερες να στήνεις show. Έχουμε ανοικτό κατάλογο μαρτύρων και θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Θ. Πλεύρης: Είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχουν προτάσεις για πυροτέχνημα όπως Στουρνάρας, Θεοδωρικάκος. Δηλαδή εμείς να πούμε Σπίρτζη;

Πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον διάλογο που αφορά στη Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφεραν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αντίθεση με την Ν.Δ. δεν αρνείται κανέναν μάρτυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ