ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Απειλεί με αποχώρηση από τις ψηφοφορίες λόγω επιστολικής ψήφου

ΣΥΡΙΖΑ: Απειλεί με αποχώρηση από τις ψηφοφορίες λόγω επιστολικής ψήφου
INTIME

Υποβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου στο όνομα της πανδημίας καταγγέλλει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ και "απειλεί" με αποχώρηση από τις ψηφοφορίες εάν δεν αλλάξει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη επανέφερε το θέμα στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, θέτοντας το θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες.

Ο κ. Τασούλας, σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους του συστήματος, για την αλλαγή της διαδικασίας, με την κ. Γεροβασίλη να ζητεί την κλήση την εταιρίας για επίσημη ενημέρωση. Σε διαφορετική περίπτωση, ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες, όπως προειδοποίησε πρόσφατα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε να επανέλθει σε πλήρη σύνθεση η λειτουργία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, επικαλούμενη την άρση ορισμένων περιορισμών, όπως το άνοιγμα των Λυκείων.

Το Σώμα της Διάσκεψης των Προέδρων το οποίο αποτελείται από 25 μέλη, την περίοδο της καραντίνας λειτουργεί με έναν εκπρόσωπο από κάθε κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ