ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Καραϊβάζ: Συνάντησα τον Μ. Χρυσοχοΐδη για να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης

Μητσοτάκης για Καραϊβάζ: Συνάντησα τον Μ. Χρυσοχοΐδη για να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, που έχει σοκάρει την κοινωνία, ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέσω tweet του.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «ειδεχθές έγκλημα», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πολύ γρήγορα θα βρεθούν οι ένοχοι.

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο συναντήθηκα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευστούν οι έρευνες» δήλωσε ο υπουργός, και συμπλήρωσε:


«Η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μια χώρα που έχει πολύ μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, είναι μια ήσυχη, ασφαλής και φιλήσυχη χώρα. Η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ γρήγορα λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ