ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης στο CNN Greece: Το δόγμα «νόμου και τάξης» γκρεμίστηκε από τους πυροβολισμούς

Σπίρτζης στο CNN Greece: Το δόγμα «νόμου και τάξης» γκρεμίστηκε από τους πυροβολισμούς
INTIME/ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Ως αξιωματική αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει «σημαία» της το ζήτημα της εγκληματικότητας.

Τα στελέχη της κατηγορούσαν διαρκώς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ανεκτικότητα και αναποτελεσματικότητα απέναντι στο έγκλημα. Μάλιστα η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας έγινε ο ένας από τους τρεις πυλώνες της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντιστρέψει τους ρόλους. Η αξιωματική αντιπολίτευση το προηγούμενο διάστημα «σήκωνε» το ζήτημα της αστυνομικής αυθαιρεσίας, κάνοντας παράλληλα αναφορές στην άνοδο της εγκληματικότητας. Η στυγερή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει δριμεία επίθεση σε ένα μέχρι τώρα προνομιακό πεδίο για τη Νέα Δημοκρατία. Η Κουμουνδούρου ισχυρίζεται ότι:

Α) Η κυβέρνηση αποτυγχάνει θεαματικά στην πάταξη της λεγόμενης «βαριάς εγκληματικότητας».

Β) Την ίδια ώρα έχει υιοθετήσει μια ιδιαίτερα αυταρχική πολιτική απέναντι στη νεολαία και τα κοινωνικά κινήματα.

Η δήλωση Σπίρτζη

Ενδεικτική της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δήλωση που έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης στο CNN Greece. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα:

«Το δόγμα του «Νόμου και της τάξης» του κ. Μητσοτακη γκρεμίστηκε από τα περιστατικά βαρύνουσας εγκληματικότητας και τους πυροβολισμούς στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας μας.»

Ο κ. Σπίρζης προσέθεσε:

«Τη στιγμή που όλη η χώρα συγκλονίζεται απο τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη βρίσκεται στο ναδίρ και το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασχολείται με την πανεπιστημιακή αστυνομία, τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών των πολιτών και τη φύλαξη ή τη μη φύλαξη τηλεπαρουσιαστών.»

Η δήλωσή του κατέληξε ως εξής:

«Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κύριο Χρυσοχοϊδή να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αφήσουν την Ελληνική Αστυνομία να ασχοληθεί με το έργο της αντί με σχέδια και επιχειρήσεις πολιτικών σκοπιμοτήτων.»

Αποικία οργανωμένου εγκλήματος

Σε ανάλογο τόνο και η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε συγκεκριμένα:

«Με βαθύτατη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα.

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του, αποτελεί το τελευταίο δραματικό επεισόδιο σ’ αυτό το αιματηρό σίριαλ.

Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται. Και το κλίμα ανασφάλειας αγκαλιάζει τον κόσμο της ενημέρωσης, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.»

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ακόμα:

«Αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών.

Αστυνομική αυθαιρεσία και βία στους πολίτες, προνόμια φύλαξης σε ημέτερους παράγοντες της σόου μπιζ, και μαφιόζικες συμμορίες που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ακόμη και δημοσιογράφους, συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα.

Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.»

Η ανάρτηση του κ. Τσίπρα κατέληξε ως εξής:

«Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες, ανεξάρτητα από που προέρχονται και πόσους υψηλά ιστάμενους αγγίζουν.

Η Ελλάδα θέλουμε να είναι μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου και όχι μια χώρα υπανάπτυκτη, όπου κυβερνά ο νόμος των όπλων και της νύχτας.

Η κοινωνία απαιτεί το αυτονόητο: Άπλετο φως, για να νικήσουμε το σκοτάδι που μας πολιορκεί.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ