Σκέρτσος: 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώθηκαν θετικοί στην ειδική πλατφόρμα των self test
Ανανεώθηκε:
Περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν δηλωθεί θετικοί στην ειδική πλατφόρμα των self test σήμερα, όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σκέρτσος είπε πως από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000-400.000 self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Σκέρτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με τη διενέργεια self test ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδες –την Πέμπτη ή την Παρασκευή- η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self test και σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές αλλά και κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.
Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο ίδιος είπε πως εδώ και μερικές ημέρες υπάρχουν ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και στη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές.
Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όριά του.
Τέλος, ο κ. Σκέρτσος διαβεβαίωσε πως από τα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει οργανωμένο και οριστικό άνοιγμα δραστηριοτήτων, λόγω των εμβολιασμών και του καλού καιρού.
Έρευνα αποκαλύπτει ότι η επιστήμη υπολογίζει... λάθος τη στάθμη της θάλασσας
14:28
Η κιθάρα «Black Strat» του Γκίλμουρ των Pink Floyd η πιο ακριβή που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία (vid)
14:18
Τουλάχιστον τρεις ακόμα εβδομάδες θα κρατήσει ο πόλεμος στο Ιράν λέει ο IDF - Εκατέρωθεν απειλές και προειδοποιήσεις
14:15
Οι πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματα τους: Το μήνυμα φορέων για την παγκόσμια ημέρα καταναλωτή
14:07