ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στην ψήφο αποδήμων: Προωθείται νομοσχέδιο για την κατάργηση των περιορισμών

Αλλαγές στην ψήφο αποδήμων: Προωθείται νομοσχέδιο για την κατάργηση των περιορισμών
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχέδιο νόμου που καταργεί τους περιορισμούς στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης μιλώντας στο Mega ανακοίνωσε ότι σήμερα θα καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου με ένα άρθρο, στο οποίο θα προβλέπεται η κατάργηση των περιορισμών που έχουν τεθεί για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του απόδημου Ελληνισμού από τον τόπο κατοικίας του.

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, για να ασκηθεί αυτό το δικαίωμα θα πρέπει ο εκλογέας να έχει αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη την τελευταία 35ετία, καθώς και να υποβάλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές Αρχές.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη έπειτα από σχετικές δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», η αρμόδια για θέματα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι «άδικοι» και «υποτιμητικοί» και πρόσθεσε ότι αν το κόμμα της επανέλθει στην διακυβέρνηση της χώρας θα τους καταργήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ